Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
Biografie

An Janssens studeerde notenleer, dwarsfluit, piano en zang aan de Stedelijke Muziekacademie te Wilrijk. Zij vervolgde haar muziekstudies aan het Lemmensinstituut en het Conservatorium te Antwerpen en behaalde haar Meesterdiploma voor zang en kamermuziek o.l.v. Dina Grossberger, Lieve Vanhaverbeke, Werner Van Mechelen en Jozef De Beenhouwer.

Om zich te vervolmaken volgde ze verscheidene meestercursussen bij o.a. Philip Hüttenlocher, Mia Besselinck, Rachel Ann Morgan, Jard Van Nes, Udo Reinemann en Stephanie Friede.

Tevens heeft zij de specialisatie-richting aan het Brusselse Conservatorium begeleid door Lena Lootens en Dirk Vermeulen gevolgd.


Van 2002 tot 2004 maakte zij deel uit van "'t Muziekburo vzw", een ensemble van jonge muzikanten, op zoek naar een dialoog tussen muziek en andere kunstvormen. Dat gaf haar de mogelijkheid mee te werken aan verscheidene projecten waaronder "Nocturne" (2002), een selectie uit kamermuziek voor zang en klein ensemble, van uitsluitend Amerikaanse componisten, "Das Weib macht keine Kunst, aber den Künstler"(2002-2003), een totaal-voorstelling van muziek, woord en beeld rond de figuur van Alma Mahler, in samenwerking met het RITS, filmhogeschool Brussel en verscheidene liedrecitals met pianisten Jan Lust, Adriaan Jacobs, Ben Kass en Erik Spaepen.


Sinds september 2002 vormt ze een vast lied-duo met Jan Lust. Zij verzorgden samen reeds verscheidene recitals in België en Noord-Frankrijk (Calais, Hesdin, Arras, Azincourt). In het kader van Lille, culturele hoofdstad van Europa 2004, verzorgden zij een aantal recitals.


Als koriste werkte ze mee aan producties van verscheidene belgische en duitse ensembles waaronder het Capella Sancti Michaelis, Il Fondamento, I Fiamminghi, Konzertchor Darmstadt en Singakademie Zu berlin. Zij verleende haar medewerking als koriste aan de producties van "La Traviata (2003)" o.l.v. Yutaka Sado, "La Traviata (2004)" o.l.v. Daniel Harding en "Die Entführung aus dem Serail (2004)" o.l.v. Marc Minkowski tijdens het "Festival d'Art Lyrique d'Aix-en-Provence".

Sinds 2003 is ze verbonden aan de EuropaChorAkademie, Bremen waardoor ze de mogelijkheid krijgt samen te werken met dirigenten zoals Yutaka Sado, Sylvain Cambreling, Mark Minkowski, Michael Gielen , Kent Nagano en Daniel Harding.

Sinds 2003 is ze ook verbonden aan de Singakademie zu Berlin, o.l.v. Joshard Daus. In 2004 en 2005 maakt ze deel uit van het FestivalChor van de "Internationale Bachakademie" o.l.v. Helmuth Rilling tijdens het European Music Festival Stuttgart. Ook in 2007 is ze er aanwezig voor verschillende optredens.

Ze werkte mee als koriste aan de producties van "Traviata" (2005) en "Die Fledermaus" (2007) in de zomeropera (Alden Biesen,), o.l.v. Koen Kessels.

Sinds september 2005 is ze als koriste verbonden aan de Koninklijke Muntschouwburg, Brussel.


Als soliste trad ze op met verscheidene ensembles waaronder het "Jugendspiel-ensemble", Soratea, het "Juniorenorkest van Antwerpen", "EuropaChorakademie" en "Singakademie zu Berlin". Ze vertolkte de rol van "Guillaume" in "Le secret de Fortunio" van J.Offenbach in een regie van Jos Verlinden en de rol van Rosina in "La finta semplice" van W.A.Mozart o.l.v. Michel Tilkin.


Bij Arti Vocali zet ze zich in als stempedagoge voor de stemvorming van de koorleden.


Op 11 augustus 2007 zong ze in de Kathedraal van Antwerpen om een huwelijksfeest op te luisteren.